Međužupanijsko natjecanje iz filozofije i logike

20170303_170933Dana 3.3., u petak održano je međužupanijsko natjecanje iz filozofije i logike u Osijeku. Ukupno 33 natjecatelja iz 5 slavonskih županija upoznavalo se s temom demokracije proučavajući filozofske tekstove i promišljajući pitanja poput: „Što uopće znači „demokratia“ (vladavina naroda) te što ona podrazumijeva i implicira? Je li demokracija zaista neupitna vrijednost? Jesu li ostvarene demokracije polučile ono što su sebi postavljale kao cilj i što je uopće cilj demokracije? Nalazi li se demokracija danas, u vremenu globalnog kapitalizma, u krizi, kako mnogi tvrde?“

Kombinacijom proučavanja filozofskih tekstova i vlastitom refleksijom iskustava demokracije, ovogodišnje je natjecanje svakako pridonijelo filozofskom obrazovanju, a ujedno i poticaj za razmišljanje o važnosti vlastitog društvenog i političkog angažmana.

Naši učenici predstavljali su školu s odličnim rezultatima, Ante Herceg (5. mjesto), Ivan Mitrović (15.), Margareta Ferić (18.).

Ovogodišnje natjecanje iz logike podijeljeno je na dvije razine, a naši učenici sudjelovali su na B razini (klasične i opće gimnazije), gdje se ukupno natjecalo 10 učenika.

Anita Rotar je ostvarila 6. mjesto, dok je Mijo Radić ostvario 7. mjesto.

Čestitamo svim natjecateljima koji su rezultatima i uzornim vladanjem predstavljali našu školu.