Uskrsnu kako reče

Vođeni kronologijom Isusova života, ušli smo u najbitnije vrijeme liturgijske godine. Ne znam ni sam koliko sam Uskrsa dočekao ponesen ljepotom i dubinom korizmenih pobožnosti i prebogatim sadržajima, a da nisam dublje shvaćao i prihvaćao privilegiju vjernika kršćanina koju nam je zagarantirao Uskrsli.

Očito je, od davnina, a sada zahvaljujući tehnološko-informatičkoj revoluciji još očitije da nam mnoge bizarne stvari toliko zaokupljaju pažnju da propuštamo najbitnije, najvažnije, najživotnije. Nekako sam u tim svojim vjerničkim razmišljanjima i sam bio prečesto zaokupljen svime i svačime, pa i onim što nam stvara ozračje bajkovite sladunjavosti, a istovremeno propuštao onaj jedini vrijedni cilj i uzrok našeg postojanja – život vječni.Uskrs jest u svojoj biti otvorena, ponuđena mogućnost životu vječnom! I to svakome od nas bez obzira na sve naše nedostatnosti, mane, nesmotrenosti, a nama je kršćanima posebno, na pladnju,
pružena mogućnost da se poslužimo, da se nauživamo na toj gozbi Života!

Dragi suputnici naše školske zajednice, kako bih volio da nam u šumi putokaza ne izbjegne ovaj uskrsni cilj na koji stalno bivamo upućivani, koji nam tako jasno lijepo i postupno razlaže metodika liturgijske godine, koji je jedini vrijedan našeg truda!

Možda će vam i ova misao, dragi profesori, učenici, roditelji pomoći da svakodnevne životne probleme/prepreke/nedoumice prihvatimo i shvatimo kao dobar ulog u beskrajnoj nagradi. Mislim da nećete naći boljega i sigurnijega životnog osiguranja od predanja sebe i svojih planova u ruke Tvorca koji nas je stvorio iz beskrajne ljubavi.

Daj Bože da nas popuno za(po)nese čudesnost Uskrsa!

Laudetur Iesus Christus!

Ravnatelj