Izvrsni matematičari i fizičari

U ponedjeljak 26.2.2024. u Tehničkoj školi u Požegi održano je županijsko natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole. Našu školu na natjecanju, u B kategoriji nematematičkih gimnazija, predstavljali su učenici Bruno Brekalo, Ljubica Marković i Nika Trupinić iz 2. b razreda s mentoricom Katarinom Soldo Obućina i Monika Senj iz 3.a razreda s mentoricom Sanjom Prša.

Učenik Bruno Brekalo osvojio je prvo, a učenica Ljubica Marković drugo mjesto na županijskoj razini 2. razreda B kategorije.

Učenica Monika Senj zauzela je drugo mjesto u županiji među učenicima 3. razreda B kategorije.

Tekst: Katarina Soldo Obućina, prof.

Svako vrijeme nosi svoja obilježja, odluke, radosti, nadanja, ali i obveze. Školsko vrijeme trenutno je obilježeno raznim natjecanjima, dok smo vjernički gledano u korizmi – vremenu posvećenom molitvi, pokori, promišljanju i milosrđu. 

Dana 27. veljače 2024. godine troje učenika naše škole sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz fizike u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ i pokazalo se u najboljem svjetlu jer su, bez obzira na vrlo zahtjevne zadatke i čak četiri puna sata rješavanja istih, s osmijehom napustili učionicu, ali još uvijek skromno i dostojanstveno što je pohvala njihovim roditeljima na lijepom odgoju. Šimun Obućina zauzeo je šesto mjesto u kategoriji prvih razreda, dok su Ljubica Marković i Bruno Brekalo zauzeli treće, odnosno drugo mjesto u kategoriji drugih razreda srednjih škola. 

Ponosni mentor vam želi da i dalje ostanete uporni i znatiželjni jer je i Albert Einstein za sebe rekao: „Ja ne posjedujem neku posebnu nadarenost, već sam samo strastveno znatiželjan.“ pa možda jednoga dana i vaša imena ostanu zapisana za buduće naraštaje. Ovim putem se zahvaljujemo i svim organizatorima iz škole domaćina, od kolega, ravnateljice, učenika pa do kuharica koje su nam pripremile ukusan i nepcu ugodan doručak i ručak. Veselimo se idućoj godini! 

Tekst: Leonardo Đaković, prof.