Promocija trećeg broja “Nautesa”

Za članove Nautesa i voditelja novinarske družine, profesora Paulića, današnji dan je uistinu bio poseban. Uz to što je izdan treći broj lista Nautes danas smo po prvi puta imali priliku javno predstaviti časopis. Predstavljanje je održano u prirodoslovnom kabinetu, a tom događaju prisustvovali su ravnatelj, profesori i učenici Katoličke osnovne škole te naši gimnazijalci.

Naš kratki, ali slatki program započeli smo čitanjem izabranih odlomaka koji su zajedničkim trudom i radom završili u trećem broju našeg školskog lista. Sam list prisutnima je ukratko predstavila trenutna urednica, Anita Rotar, zahvalivši se pritom ravnatelju i Osnivaču na podršci prilikom pripreme i tiskanja jedinog srednjoškolskog lista u županiji. Novinarima i našim gostima obratio se i sam ravnatelj koji je još jednom pohvalio rad novinarske družine naše škole i okupljene podsjetio na etimologiju naziva Nautes, rekavši da lađa ne može ploviti bez dobrih mornara te poželio puno uspjeha u daljnjemu radu.

Sretni i ponosni na svoj rad i trud tijekom prošle školske godine koji je materijaliziran u trećem broju Nautesa imamo razloga nadati se da je ovo tek početak jedne svijetle budućnosti školskoga lista učenika Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi.