XIX. Križni put mladih

krizniputDragi gimnazijalci, ovogodišnji XIX. biskupijski križni put mladih Požeške biskupije održat će se 25. i 26. ožujka na relaciji Ruševo – Kutjevo – Požega. Dužina puta ukupno iznosi 46 kilometra.

Program križnoga puta započinje okupljanjem u subotu 25. ožujka u 8.00 sati u crkvi Uzašašća Isusovog u Ruševu. Polazak autobusa za Katoličku gimnaziju je u 7.00 sati sa autobusnog kolodvora u Požegi. Završetak prvog dana križnog puta je u Kutjevu s prigodnim programom i noćenjem u osnovnoj školi. U nedjelju 26. ožujka u 8,00 sati iz Kutjeva se kreće prema katedrali u Požegi gdje će biti završetak sa svečanom svetom misom u 18.00 sati.

Svi sudionici koji su oba dana na križnom putu obvezni su ponijeti vreću za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u školskoj sportskoj dvorani. Stvari treba nositi u ruksaku jer će nošenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba ponijeti hrane za dva dana, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću, više pari čarapa, dobre cipele za hod i papuče za ulazak u školske prostorije. Zabranjena su alkoholna pića i elektronske naprave kojima se sluša glazba. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena!

Cijena puta je 30 kn. Novac se uplaćuje odmah prilikom prijave koja traje do 10. ožujka 2017. godine!

 

Fotogaleriju i izvještaj prošlogodišnjeg Križnog puta pogledajte ovdje!