U Godini čitanja ‘ajmo HRVATI se s knjigom  

Premda se bližimo njezinom kraju, još uvijek je aktivna Godina čitanja te uz nju i Mjesec hrvatske knjige, koji završava 15. studenog, a čija je ovogodišnja tema „Hrvatski autori u Godini čitanja“. Upravo u sklopu tih dviju manifestacija i naša je škola pripremila sadržajan program.

Škola je organizirala drugi po redu fotonatječaj za učenike Katoličke gimnazije koji je svoje ime dobio upravo prema motu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „Ajmo HRVATI se s knjigom“. Na natječaju je sudjelovalo petero učenika s ukupno šest radova. Sudjelovali su sljedeći učenici: Ana Ciganović iz 2. b, Jurja Mautner iz 3. a, Josip Šipek iz 3.b te maturantice iz 4.b razreda Hana Boban i Lorena Lipovac.

Uvod na početku proglašenja pobjednika održao je prof. Miroslav Paulić koji je pozdravio sve prisutne i izrekao nekoliko riječi u ime Povjerenstva, zatim je riječ predao knjižničarki Manueli Polak koja je predstavila fotonatječaj i predstavila pobjednika natječaja. Prvo mjesto osvojila je Hana Boban, učenica 4.b koja je prema stručnom mišljenju povjerenstva ostvarila sve umjetničke kriterije. Potom je Vera Ćuže-Abramović, prof. likovne umjetnosti pojasnila zašto je upravo rad Hane Boban osvojio prvo mjesto.

Uz pobjednika koji je izabran od strane Povjerenstva postoje još dvije kategorije u kojima su  učenici bili nagrađeni. Josip Šipek osvojio je nagradu žirija za originalnost fotografije dok je učenica 3.a razreda Jurja Mautner osvojila nagradu prema odabiru publike putem ankete u kojoj su sudjelovali učenici i djelatnici Katoličke gimnazije. Ostale sudionice. Ana Ciganović i Lorena Lipovac, također su primile nagrade za sudjelovanje u natječaju.

Na samome kraju povjerenstvo se zahvalilo na sudjelovanju svih prijavljenih te su iskoristili priliku kako bi učenike pozvali na nadolazeće aktivnosti koje će se odvijati u sklopu Godine čitanja 2021. S obzirom da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „ Hrvatski autori u Godini čitanja“ u školi će se provesti čitanje poezije hrvatskih autora te čitanje poezije u javnosti. Čitanje u školi odvijat će se tijekom ovoga tjedna na hodnicima škole te se svi zainteresirani knjigoljupci ili znatiželjni mogu priključiti u aktivnosti tih programa.