LIK u novom liku

U petak 11. veljače održano je Školsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK. Natjecanju je pristupilo deset učenika, a komisiju su činile profesorice Vera Ćuže-Abramović, Marijana Ćorluka i Marija Tonković. Ove godine natjecanje je bilo nešto drugačije nego prethodnih godina. Učenici su se okušali u grafičkom dizajnu na temu Tijelo u umjetnosti, a uz dizajnersko umijeće trebali su pokazati i znanje vezano uz pojmove apstrahiranje, stilizacija, realizam, naturalizam i idealizacija. Kao rezultat istraživačkog rada učenici su napravili plakat u digitalnom alatu Canva.

Učenici koji su sudjelovali u natjecanju su Ana Šain 3.b, Jurja Mautner 3.a, Klara Bogadi 3.b, Katarina Baltić 4.b, Noa Ana Blašković 3.a, Mia Jelušić 4.a, Luka Adžić 3.b, Katarina Uremović 4.b, Dominik Fogadić 4.a i Kristijan Vukušić 2.b.

Najuspješniji predloženi su za županijsku razinu. Prvo mjesto osvojila je učenica Ana Šain, drugo mjesto pripalo je učenici Jurji Mautner dok je treće mjesto ostvarila Klara Bogadi. Ove godine dominiraju učenice iz trećih razreda! Čestitke i sretno dalje!

U prilogu možete vidjeti učeničke radove, a u hodniku škole bit će postavljena izložba svih radova.

Rad Ane Šain možete pogledati OVDJE

Rad Jurje Mautner možete pogledati OVDJE

Rad Klare Bogadi Možete pogledati OVDJE