Biskupijski dan i Dan katoličkih škola Požeške biskupije

O 25. obljetnici Požeške biskupije Dan njenih katoličkih škola posebno je obilježen bogatim programom na Biskupijski dan, 24. rujna. Taj su se dan u Požegi okupili „svi oni koji u požeškoj mjesnoj Crkvi imaju određenu službu ili posebno poslanje: svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi župnih pjevačkih zborova, pjevački zborovi mladih, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te učenici i djelatnici biskupijskih katoličkih škola“, kako stoji na službenim stranicama Biskupije.

Učenici i djelatnici svih pet katoličkih škola naše Biskupije okupili su se u dopodnevnim satima u dvorištu Odgojno-obrazovnog centra gdje je u 9,30 započeo službeni program na kojem su se u revijalnom tonu predstavile sve škole, bilo recitacijom, skladbom ili pjesmom, ili pak scenskim nastupom. Prije samog središnjeg euharistijskog slavlja održan je i kviz znanja na temu Preslavno djelo evangelizacije kojim se provjerilo poznavanje nekih činjenica i zanimljivosti o Požeškoj biskupiji od njenih početaka do danas.

Središnje euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali predvodio je domaći biskup, msgr. dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji dvaju nadbiskupa i sedam hrvatskih biskupa, a u zajedništvu s brojnim vjernicima iz svih krajeva Biskupije.

Program u odgojno-obrazovnom centru nastavljen je druženjem uz prigodni glazbeni program na kojem je nastupilo nekoliko bendova mladih a koji je animirao VIS Vita Nova iz Pakraca. Paralelno se školskoj sportskoj dvorani održala revijalna odbojkaška utakmica između virovitičkih i požeških gimnazijalaca.