Završen festival recitacije Probudi me!

U petak, 14. listopada u 18 sati u Gradskoj knjižnici Požega i to na njenoj najljepšoj galeriji Galeriji svjetlosti održala se završna manifestacija festivala recitacije Probudi me! na kojem su sudjelovali i učenici naše škole pod mentorstvom voditeljice dramske družine prof. Marijane Ćorluka.

Program Probudi me! Gradska knjižnica Požega organizira drugu godinu za redom uz potporu Ministarstva kulture i medija s ciljem popularizacije pjesništva te edukacije i promocije recitatora poezije kao i predstavljanja suvremenih pjesničkih imena publici, stoji na službenim stranicama GKPZ-a.

Ove je godine festival recitacije protekao u svjetlu poezije jedne od najpoznatijih hrvatskih pjesnikinja Vesne Parun, a provodio se u nekoliko faza. Nakon što su se učenici prijavili na ovaj projekt, imali su priliku 5. listopada sudjelovati na radionici iz područja scenskog nastupa koji je za tu priliku održala Jelena Makovčić, hrvatska glumica i certificirana trenerica scenskog glasa i govora, a koja je učenike, uz njihove mentore, svojim sugestijama pripremala za nastup na sinoćnjem završnom programu.

Pred brojnom publikom koja je došla podržati mlade recitatore svojim su se pjesmama predstavile i dvije hrvatske pjesnikinje, Ana Brnardić i Anamarija Mutić kao i Nikolina Komljenović, jedna od začetnica plesa na svili u regiji i umjetnica koja se tim jedinstvenim spojem plesa i gimnastike bavi već 20 godine nastupajući po cijelom svijetu.