Svetkovina zaštitnice Škole

Obilježavanje Dana škole, kao i prijašnjih godina, započeo je slavljem svetkovine naše nebeske zaštitnice, sv. Terezije Velike odnosno Avilske. Sama priprava započela je službama večernjih hvala u požeškoj Katedrali i euharistijskim klanjanjem koje su animirali mladi grada Požege kao i učenici naše škole predvođeni vjeroučiteljem vlč. Tomislavom Dokozom.

Na samu svetkovinu sv. Terezije Avilske, zaštitnice Škole, Požeške biskupije i grada Požege, učenici i djelatnici Katoličke gimnazije u Požegi sudjelovali su u svečanoj procesiji i na euharistijskom slavlju u požeškoj Katedrali. Svečano misno slavlje u predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimir Puljić, koji je svoj svećenički poziv osjetio i utvrdio upravo u našem gradu. Na svečanom slavlju, u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom i drugim biskupima Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, kanonicima požeškog Stolnog kaptola, svećenicima Katedralnog arhiđakonata, sudjelovali su i učenici i djelatnici naše Škole.

Program obilježavanja Dana škole nastavit će se u ponedjeljak prigodnim programom u Dvorani sv. Terezije Avilske i tradicionalnim sportskim nadmetanjima između učenika i djelatnika KG-a.