Jesen na Požeškoj gori

U subotu, 21. rujna 2024. godine članovi ŠPD-a ,,Pegaz” zaputili su se na svoj prvi planinarski pohod ove nastavne godine. Devet učenika Katoličke gimnazije u Požegi krenulo je u osvajanje Požeške gore pod vodstvom vjeroučitelja Tomislava Dokoze.

Planinarski pohod započeo je okupljanjem ispred Katoličke gimnazije u Požegi. Nakon okupljanja i oproštaja od prof. Paulića koji je ozlijedio nogu, krenuli smo iz Požege, preko Fratrovice, Seovaca i Crkvenih Vrhovaca sve do malog mjesta Gornjeg Lipovca. Dok smo hodali prema našem odredištu, bili smo okruženim prirodnim ljepotama Požeštine i predivne nam zlatne Slavonije. Putem nas je pratila dobra atmosfera, molitva i svatko je mogao naći vrijeme za sebe i svoje misli.

Nakon skoro četiri sata hoda došli smo do cilja. Okupili smo se svi ispred crkve Sv. Trojstva u Gornjem Lipovcu i napravili kratku pauzu gdje nam se pridružio i prof. Paulić. Kratki odmor svima nam je dobro došao, ali nakon toga došlo je vrijeme i za svetu misu na kojoj su nam se pridružili mali domaći ministranti (njih četvero od šestero djece u selu op. ur.).

Poslije mise ljubazni domaćini pripremili su nam ručak (kuharica Monika koja se udaje idući vikend – prvo vjenčanje u selu nakon 15 godina up. ur.), što nije uobičajeno na našim planinarenjima i na tome smo im zahvalni. Nakon ukusnog čobanca, pomalo umorni, ali ispunjeni, vratili smo se svojim domovima.