Poznati prvi finalisti za Bruxelles

Upitala ptica crva koji se popeo na vrh stabla kako je on tamo dospio, a on joj odgovori – „Puzanjem, draga, puzanjem.“ Tko imalo pozornije promisli o ovoj simpatičnoj situaciji iz Krilovljeve basne zaključit će da su svi naši snovi ostvarivi, no za njih ćemo se trebati dobro, dobro oznojiti.

Upravo s tom mišlju valja se osvrnuti na današnji prvi dio natjecanja u kvizu znanja na temu “Sveta Terezija Avilska i Požeška biskupija”. Svi su bili pozvani, mnogi prijavljeni, a na kraju dvadesetak odazvanih. Možda se stablo nekima učinilo prestrmim, možda jabuka (Bruxelles) nije izgledala preprimamljivom, a možda je samo bilo teško puzati. Ovih dvadesetak odabranih kroz prvi, pismeni dio natjecanja vodili su vlč. Marijan Pavelić, organizator natjecanja, i prof. Josip Katić.

U drugi krug natjecanja prošli su učenici koji su najbolje riješili test među kolegama u svojim razredima. A to su redom po razredima: Ante Raguž (1.a), Matej Raguž (1.b), Maja Vukić i Domagoj Zubović (2.a), Bruno Razumović (2.b), Mirko Filipović (3.a), Tomislav Varela (4.a) i Ivana Krstanović (4.b).

Kao što je vidljivo, iz 3.b razreda nitko nije sudjelovalo pa će njihovo mjesto zauzeti jedan učenik iz 2.a razreda koji je zajedno sa svojim kolegom imao najviše osvojenih bodova između svih natjecatelja (41/43). Svi sudionici imat će pravo uvida u test u ponedjeljak pod velikim odmorom u zbornici.

Čestitamo pobjednicima i podsjećamo da će se drugi, usmeni dio kviza održati na Dan škole 15. listopada u Dvorani sv. Terezije Avilske, a pobjednik će biti nagrađen izravnim putom u Bruxelles. A do tada – sretno s puzanjem! 😉

1245