RUKOMETAŠI KG-a TREĆI NA ŽUPANIJSKOM

​Županijsko natjecanje srednjih škola održano je u četvrtak 12. studenog 2015. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Za natjecanje su se prijavile četiri srednje škole pa se, s obzirom na broj prijavljenih ekipa, pristupilo kup natjecanju. Izvlačenje je našim igračima dodijelilo najtežeg protivnika – Gimnaziju Požega koja je osvojila ovo natjecanje i na zaslužila put na regionalno natjecanje. Utakmica je završila pobjedom naših susjeda rezultatom 16:13.

Ante Šakota
Ante Šakota

„Nismo ušli kvalitetno u utakmicu i to nam se vratilo porazom.“ rekao je profesor Mario Raguž, iako iznimno zadovoljan rezultatom. „Nakon što je Ekonomska škola pobijedila Srednju školu Pakrac našli smo se s Pakračanima u utakmici za treće mjesto. Tada su proradili naši rukometaši Švajda i Gelenčir i pobjeda nije bila upitna, završilo je 17:8 za nas. Moram reći da se u utakmicama posebno istaknuo Ante Šakota koji rukomet nije trenirao u sustavu, a odigrao je kao jedan od najboljih igrača na terenu. Ove utakmice su pokazale da se možemo nositi u svim sportovima sa školama koje imaju daleko više učenika pa time i puno veći selektivni izbor.“

 

Rukometna reprezentacija KG-a
Rukometna reprezentacija KG-a

Za našu rukometnu reprezentaciju nastupili su: Robert Radoš, Dino Gajić, Sven Čevapović, David Dubočanac, Petar Petrović (plavi), Dominik Josić, Vlaho Berišić, Alen Matošević, Ante Šakota, Sven Abramović, Nikola Švajda, Marko Gelenčir i Luka Gazilj.