U Glazbenu na glazbeni

Glazba je danas sveprisutna u svijetu. ”Glazbenik” može biti svatko, ”glazbu” može stvarati svatko. Glazbu slušamo gotovo svakodnevno, uz učenje, pisanje zadaće, dok hodamo ili se vozimo prema kućama, uz jelo, prije spavanja… Slušamo i različite žanrove glazbe kao što su pop, rock, rap, jazz, soul, narodnu glazbu.

47427713_2244055825613475_1227320147878871040_nU ponedjeljak, 3.12., na, usudit ću se reći, najkvalitetniju glazbu, onu klasičnu, podsjetili su nas učenici osnovne i srednje Glazbene škole Požega. 14. koncert ovakvog tipa u 14. koncertnoj sezoni Glazbene škole Požega božićni je koncert koji je poklonjen srednjoškolcima kako bi dobili dodatan poticaj za kulturno uzdizanje i kako bi populaciji koja se zadovoljava nekim jeftinijim žanrovima pokazali da postoji glazba koja je ugodna i za slušanje, ali i gledanje.

Naši učenici imali su priliku čuti rog, flautu, brač, gitaru, klavir, trubu i zbor Srednje glazbene škole. Na kraju koncerta prilagođenog srednjoškolcima, repertoarom i vremenom, zbor je uz pratnju klavira i saksofona pod dirigentskom palicom prof. Branke Horvat obradio blagdanski hit Dine Dvornika i Davora Gobca te su nam u ime cijele Glazbene škole poželjeli Sretan Božić, sretnu Novu godinu.