Klica Volonterskog kluba

Sjeme Volonterskoga kluba zasijano je početkom prošle školske godine, no zbog poznatih okolnosti koje nisu bile sklone onoj osnovnoj ljudskoj bliskosti i blizini, možda proklija ove godine. Jedini organizirani angažman volonterskoga tipa u protekloj godini bio je angažman nekoliko naših učenica u razvrstavanju i pakiranju prehrambenih namirnica i ostalih donacija koje su za potresom pogođena područja stigle u Caritas Požeške biskupije.

Iako nova školska godina službeno još nije počela, mogli bismo ipak reći da je lanjsko sjeme ovih dana pokazalo svoje pupoljke u ponovnom volonterskom angažmanu dviju naših učenica u Caritasu Požeške biskupije. Marija i Nora, zajedno sa studenticama i ”starim” volonterkama Martinom i Mirnom, pomogle su razvrstati i složiti pun kamion robe koje je stigao za Riznicu dobrote Caritasa Požeške biskupije.

Nadamo se i vjerujemo da su djevojke samo kap dobrote koja će se i u ovoj i u godinama koje su pred nama pretvoriti u rijeku ljubavi koja će poteći iz Volonterskog kluba KG-a. 🙂