Sportski susreti katoličkih škola u Sinju

21. i 22. svibnja u Sinju su se održali sportski susreti svih katoličkih škola kojih im 12 u Hrvatskoj. Naša škola sudjelovala je sa 27 učenika u četiri sporta: futsal (momci), košarka (momci), odbojka (djevojke) i šah (momci), a u pratnji su bila tri profesora: Lorena Đurina, Leonardo Đaković i Mario Raguž.

FUTSAL

U kategoriji futsala prijavilo se devet ekipa koje su bile podijeljene u tri skupine. Polufinale su igrali prvaci iz svake skupine i najbolji drugoplasirani. Naši momci prvu su utakmicu igrali neriješeno protiv Splita dok su drugu pobijedili Slavonski Brod rezultatom 1:0 te tako ušli u polufinale kao prvaci svoje grupe. Polufinalna utakmica bila je ujedno i najlakša utakmica turnira, a završila je rezultatom 4:0 za naše momke. Finalni susret odigravao se između Požege i Rijeke, a najveći pehar odlazi Riječanima u ruke koji su pobijedili rezultatom 2:1. Za KG su nastupili: Petar Balog, Matko Bulf, Ivan Černušak, Luka Ivančić, Matej Maglica, Roko Mršić, Niko Radoš i Bruno Raguž. Učenike je vodio profesor Mario Raguž.

KOŠARKA

U kategoriji košarke prijavilo se pet ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine. Prvi KG-ov protivnik bio je Zadar od kojih su izgubili rezultatom 26:13. Drugi, ujedno i zadnji, protivnik bio je domaćin Sinj koji je naše momke pobijedio rezultatom 30:16. Prvaci u košarci bili su naši prijatelji iz Slavonskog Broda. Brođani su bili najveći KG-ovi i Tonijevi navijači te su naši momci nakon završenog prvenstva napravili „feštu“ i na zvučnik pustili „Inati se Slavonijo“ te skupa proslavili pobjedu. Za KG su nastupili: Željko Gomerčić, Mislav Jakoubek, Lovro Pavlović, Antonio Perić, Luka Perković, Toni Radić i Filip Zelenika. Učenike je vodio profesor Leonardo Đaković.

 

ODBOJKA

U kategoriji odbojke za djevojke prijavilo se šest ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine. Utakmice su se igrale na jedan dobiveni set do 25. Prvi protivnik naših djevojaka bile su djevojke iz Osijeka koje su se namučile, no ipak pobijedile rezultatom 25:21. Drugu utakmicu zapale su nas djevojke iz Rijeke koje su na kraju i osvojile turnir, a naše su djevojke su izgubile rezultatom 25:9. Za KG su nastupile: Lana Antonić, Ana Martinaš, Nina Milevoj, Mia Pačarek, Lara Petrović, Laura Petrović, Elia Subotić i Monika Tomac. Učenice je vodila profesorica Lorena Đurina.

ŠAH

U kategoriji šaha sudjelovalo je 8 škola i 32 učenika. U ukupnom poretku KG je završio na petom mjestu. U pojedinačnoj konkurenciji Marin Solina zauzeo je visoko četvrto mjesto, Josip Šipek plasirao se na odlično 12. mjesto, a Ivan Iličić završio je na 27. mjestu.

 

Foto: Ema Marić, svi pomalo