Opet izvrsni – Kreativni i NeOvisni

DSC_0005Da se trud, rad i volja isplate jučer su još jednom pokazali naši gimnazijalci koji su se svojim uspjehom na natječaju „Kreativni i Neovisni“ u izradi likovnih radova, plakata, fotografija ili jednominutnih filmova uvelike dokazali budući da su osvojili nekoliko nagrada.

Naime, riječ je o natječaju za srednjoškolce i, po prvi puta, učenike osmih razreda osnovnih škola koji je raspisala Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, a trajao je od 14. prosinca 2015. do 15. travnja 2016. godine Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2015. godine. Teme samog natječaja bile su: Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?, Imam(o) stav i govorim(o) NE! te Što imam(o) od toga da kažem(o) NE!, a učenici su se mogli izraziti fotografijom, likovnim radovima, plakatima ili jednominutnim filmom. Sam cilj natječaja bio je potaknuti mlade na kreativnost, ali i izgrađivanje i afirmiranje njihovog stava o ovisnostima poput pušenja, droge, alkohola, kocke itd. Najbolji učenici nagrađeni su novčanim nagradama za škole koje je osigurala Požeško-slavonska županija te poklon bonovima od strane Zavoda za javno zdravstvo. Uručenje nagrada održalo se jučer u Županijskoj vijećnici, a nagrade je uručio župan Alojz Tomašević te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije mr.sc. Mato Matijević.

Kao što smo najavili, u natječaju su sudjelovali i naši učenici: u kategoriji plakata nagradu za sudjelovanje u iznosu DSC_0003od 600 kn  dobile su Paula Kosac i Mihaela Filipović; nagradu za plakat dobila je i Barbara Šebalj i to ostvarivši prvo mjesto za koje je osvojila nagradu u iznosu od također 600 kn; za svoju instalaciju Elizabeta Vuković i Ema Thur nagrađene su nagradom u iznosu od 1000 kn; u kategoriji fotografije Elizabeta Vuković i Ema Thur nagrađene su za sudjelovanje nagradom od 600 kn baš kao i Nikola Švajda te Lucija Žager svojim grupnim uratkom; nagradu od 1000 kn za prvo mjesto u kategoriji individualnih fotografija osvojila je Paula Kosac.

Možemo samo reći da su ravnatelj g. Bedeničić te mentorica gđa Ćorluka bili izrazito ponosni na svoje učenike koji su nekoliko puta bili prozivani za svoje uspjehe i primili nekoliko nagrada. Mi im možemo još jednom čestitati i zaželjeti sreću u sljedećim natječajima, a njihove nagrade svima mogu poslužiti kao poticaj i motivacija za kreativnost i rad.