KG je uz svoju kapetanicu

Svaka se škola može nečim pohvaliti. Tako neke škole imaju izvrsne matematičare i fizičare, druge inovatore i dizajnere, a mi smo se zadnjih godina dičili našim školskim reprezentativkama koje su nam donijele nekoliko državnih prvenstava. Iako nije dobro isticati jednu sportašicom nadam se da nećemo pogriješiti i da nam nitko neće zamjeriti ako kažemo da je motor ove repke bila danas maturantica Tara Stipanović.

IMG_0525
KG-ovci su uz svoju kapetanicu!

Naša kapetanica i najbolja reprezentativka, djevojka koja je zaslužena za brojne sportske uspjehe naše škole, djevojka koja nam je i ove godine osigurala prolazak na čak dva državna natjecanja – badminton i mali nogomet – djevojka koja je svestrano sportsko čudo, ovih je praznika nezgodno ozlijedila nogu na skijanju i tako se, nažalost, oprostila od svojih srednjoškolskih natjecanja i to na državnoj razini.

Tara, kako si uspjela slomiti nogu i kada se to dogodilo?

Ozljeda noge se dogodila pod praznicima dok sam bila na skijanju. To se dogodilo zbog nepromišljenosti i neopreznosti. Iako dobro poznajem stazu, išla sam velikom brzinom i nisam stigla reagirati na nagib s kojeg sam odskočila i nakon doskoka pala sam. U kotrljanju niz brdo slomila sam nogu. Sad hodam sa štakama i pokušavam se naviknuti. Teško mi je mirovati i jako mi je žao što je do toga došlo, ali, eto, dogodi se.

Hoćeš li moći sudjelovati na natjecanjima?

– Bit ću možda prisutna na natjecanjima, ali, nažalost, ne na terenu jer čekam operaciju i dug oporavak. Teško mi je prihvatiti trenutačnu situaciju jer smo velikim naporima uspjeli proći na državno, a ja sam u nemogućnosti igrati.

DSC_0043
Iva i Tara

Jesu li se cure počele pripremati?

– Nisu još, pripreme uskoro počinju.

Također smo razgovarali s njezinom najboljom prijateljicom, školskom kolegicom i dokapetanicom Ivom Budimir. Ona nam je rekla kako će im biti teško bez Tare i da joj još nisu našli zamjenu. Sada više nisu previše motivirane za državna natjecanja, ali su sretni što su se uspjeli makar plasirati na državnu razinu te vjeruju da će ponosno predstavljati KG i Požegu.

Za kraj smo pitali Taru što joj znači sport?

DSC_2747
Tara na Vlašiću

– Kao mala sa 6 godina počela sam se baviti gimnastikom jer smatram da je gimnastika podloga za druge sportove jer cjelovito izgrađuje tijelo. Kasnije sam počela trenirati nogomet, a zatim i tenis, odbojku, rukomet i košarku. To je sve ostalo na rekreativnoj razini jer nemam dovoljno slobodnog vremena koje bih iskoristila za treniranje. Sport mi puno znači jer osim zabave daje mi i fizičku snagu te pozitivno djeluje na zdravlje.

DSC_2848

 

 

Kao što smo mogli čuti od ove naše hrabre sportašice, sport nije samo oblik zabave, to je oblik odgoja i samoizgradnje. Sport nisu samo natjecanja, sport je način izražavanja svake osobe kroz uporan rad i treninge. Iako sport zahtjeva puno truda, izdržljivosti i snage, to je nešto što nas može ispuniti i izgraditi u jednu kvalitetnu osobu.