Sveta Terezija Avilska – Dan škole

Povodom spomendana sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale i grada Požege, ali i Katoličke gimnazije, učenici i djelatnici obilježili su 15. listopada svoj Dan škole. Prigodni program započeo je u ponedjeljak 14. listopada molitvom večernjih hvala u 19:30 u Katedrali koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević te se nastavilo molitvenim bdijenjem mladih pod geslom „Željela sam živjeti“ u animaciji učenika naše škole i njihova vjeroučitelja vlč. Siroglavića te pjevanje mladih iz svih četiriju gradskih župa.

Na sam Dan škole program za sve naše učenike započeo je okupljanjem u školskim učionicama nakon čega su se uz pranju svojih razrednika uputili u dvoranu sv. Terezije Avilske na nastavak svečanog programa. Vlč. Krunoslav Siroglavić započeo je susret molitvom, a nakon njega obratio se ravnatelj škole Ivica Bedeničić prigodnim riječima. Potom se učenica Glazbene škole Požega Kristinka Vrba glazbenom točkom na harmonici, a nakon nje naša dramska družina recitalom In tabrena (U gostionici). Potom je uslijedilo prvo ovogodišnje međurazredno natjecanje, kviz znanja na temu „Izvanredni misionarski mjesec. Sveta Terezija Avilska – misionar za obnovu reda i Crkve“. Četvero predstavnika iz svakog razreda moralo je proučiti skriptu za kviz koji se sastojao od 30 pitanja. Voditelji su bili vlč. Siroglavić te prof. Pavelić koji je ujedno i pripremio kviz. Odgovore je provjeravalo povjerenstvo u sastavu prof. Soldo Obućina, prof. Škoda i prof. Tonković. Na kraju pobjedničko mjesto osvojio je 2.b razred sa svih 100% riješenosti.

Nakon prvog dijela programa svi su se uputili u katedralu na euharistijsko slavlje koje je predvodio msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup. Nakon svete mise u sportskoj dvoran Katoličke gimnazije održana je zanimljiva i napeta revijalna odbojkaška utakmica između učenika i profesora koja je ove godine otišla na stranu učenika. Na završetku ovog bogatog dana u 18:00 sati održala se projekcija filma „A Beautiful Mind“ (Genijalni um) u dvorani sv. Terezije Avilske.