Korizmena duhovna obnova za djelatnike požeških katoličkih škola

U petak, 1. travnja održana je korizmena duhovna obnova za djelatnike požeške Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije. Duhovna obnova održana je u Dvorani bl. Alojzija Stepinca u Ordinarijatu, a voditelj je bio dr. Davor Vuković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesor fundamentalne teologije na KBF-u u Đakovu.

Na početku je sve prisutne pozdravio vlč. Ivica Bošnjak, duhovnik požeških katoličkih škola, te je predstavio voditelja duhovne obnove kojemu je potom predao riječ. Vlč. Davor Vuković je nakon kratke molitve održao razmatranje o traženju Boga u današnjem vremenu, a isto je naslovio “Ima li tko razuman Boga da traži? (Ps 53)”. Na zanimljiv i slikovit način vlč. Vuković govorio je o dobroti i ljepoti našega Boga koji svima kuca na vrata, ali je svakome ostavio slobodnu volju da odluči hoće li mu ta vrata i otvoriti. Pojasnio je da se Boga može pronaći u tišini i ljepoti prirode. Obje ove stvarnosti često uzimamo zdravo za gotovo, a upravo je Boga najlakše susresti u takvim jednostavnostima.

Po završetku nagovora svi su sudionici duhovne obnove otišli u katedralu sv. Terezije Avilske gdje su najprije poslušali korizmenu katehezu koju je vodio vlč. Mario Večerić, a potom su sudjelovali na pobožnosti križnoga puta koju je predvodio vlč. Ivica Bošnjak dok su razmatranja uz postaje čitali djelatnici naših dviju škola.

Duhovna obnova je završila euharistijskim slavljem koje je preslavio vlč. Davor Vuković, a u koncelebraciji su bili predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević, vjeroučitelj vlč. Krunoslav Siroglavić te duhovnik vlč. Ivica Bošnjak. Čitanja na svetoj misi kao i pjevanje animirali su djelatnici naše Škole.

Izvor: KOŠ Požega