Prvi u zajedništvu s Gospom od Suza

U petak 29. rujna prvi razredi uputili su se na terensku nastavu u Pleternicu u pratnji svojih razrednica Ivane Zovko i Martine Franjić. Učenici su posjetili interpretacijski centar Terra Panonica gdje je 1.a pogledao stalni postav o Panonskom moru, a 1.b pogledao film o Gospi od Suza. Sljedeća stanica bila je crkva sv. Nikole biskupa. Ondje ih je dočekao župnik koji ih je upoznao sa svetištem Gospe od Suza, potaknuo na važnost molitve. Uslijedila je sveta misa koju je predvodio naš vjeroučitelj i duhovnik Tomislav Dokoza. Ministranti i čitači bili su učenici prvih razreda, a budući da se taj dan slavio spomendan svetih arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabriela, vjeroučitelj je iskoristio priliku da nas potakne na redovitu molitvu našim anđelima čuvarima te nam podijelio molitvu i medaljice s likom Gospe Čudotvorne.
Nakon što smo se duhovno obnovili i spoznali važnost utjecanja i molitve našim anđelima čuvarima i Gospi, uslijedio je rekreativni dio dana. Vjeroučitelj se potrudio i pripremio niz aktivnosti kojima su učenici mogli iskušati svoj timski duh, snalažljivost te u konačnici i poboljšati svoje zajedništvo. Tako su se učenici podijelili u grupe i natjecali u povlačenju užeta, igrama s obručem, sinjskoj alki i drugim igrama.
Bio je to jedan netipičan dan za naše prvaše, no nadamo se da su se duhovno obnovili, prepoznali važnost zajedništva, ali i spoznali da je temelj naše škole upravo vjera i zajedništvo. Posebno smo zahvalni našem vjeroučitelju i duhovniku Tomislavu Dokozi koji je uistinu potrudio oko organizacije.