Nogometaši Velika Srca

Kao i svake godine i ove godine glavni sportski događaj koji je u božićno vrijeme privukao pažnju i interes velikog broja stanovnika Požege i šire Božićni je malonogometni turnir “Požega”, tzv. Slavonska kutija šibica. Turnir u kojem su zastupljeni svi uzrasti od najmlađih do veterana, a okupili su se kako bi, prije svega, pokazali svoje malonogometno umijeće. Međutim, najveći broj gledatelja privukle su utakmice seniorske kategorije koji su se natjecali za glavni fond nagrada.

Kako je turnir odmicao, sve veće simpatije publike privukla je ekipa Caffe bar Samson iz Velike. Osim odličnim nogometnim umjećem i atraktvinosti, razlog simpatija prema ovoj ekipi jedna je dublja priča. Naime, ekipa je sudionik turnira još od najmlađih kategorija, sastavljena je od dugogodišnjih prijatelja od kojih je jedan bio i tragično preminuli nogometaš Bruno Boban, koji je iznenadno preminuo prije dvije godine na jednoj nogometnoj utakmici. Ekipa CB Samsona već drugu godinu za redom igra u majicama s likom i brojem njihova prijatelja Brune te svaki svoj nastup posvećuju njemu te tako bude sjećanja na njega.

Motiv ekipe CB Samson očito nije novčana nagrada, nego sjećanje i uspomena na dragog prijatelja. Potaknuti videozapisom Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi o našoj učenici Ani Kakuk, dečki su pokazali ogromno srce te bez imalo razmišljanja odlučili se uključiti u humanitarnu akciju te cjelokupni iznos osvojene nagrade donirati Ani Kakuk i njezinim roditeljima za pomoć u liječenju.

Potaknuti gestom CB Samsona, nakon međusobne utakmice, ekipa Kutjevo na čelu s kapetanom ekipe i gradonačelnikom istoimenog grada Josipom Budimirom, također je donirala svoj iznos. Ovu velikodušnu i plemenitu gestu publika je popratila velikim pljeskom.

Tako je naša učenica Ana Kakuk primila donaciju u iznosu od 7.500 kuna, što će joj, nadamo se, pomoći u liječenju koje joj predstoji.

Ovim putem čestitamo i nogometašima CB Samson i nogometašima Kutjeva na njihovom sportskom ali i humanitarnom uspjehu čime su zasigurno ostali upisani ne samo u povijest požeškog malonogometnog božićnog turnira, već i u Aninu srcu i srcu njenih roditelja, srcima naših gimnazijalaca i Aninih prijatelja. Nadamo se da će ova gesta biti poticaj i ostalima koji to mogu kako bi otvorili svoja srca za one koji su u često u većoj potrebi od njih samih.

Vjerujemo da se dobro dobrim vraća!