Predstavljanje studija medicine (MEFOS)

U četvrtak, 16. veljače 2023. svim je učenicima koji razmišljaju o izboru liječničkog zanimanja pod vodstvom profesorice Martine Franjić održano predstavljanje studija medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Na predavanju su sudjelovali doc. dr. sc. Dalibor Divković te studenti 5. godine Medicinskog fakulteta u Osijeku. Cilj predstavljanja bio je upoznati maturante, ali i ostale zainteresirane učenike sa studijem medicine, kao i značaj i ulogu medicinske struke i liječničkog zanimanja.

 

Druženje je započelo ugodnim predstavljanjem doc. dr. sc. Dalibora Divkovića koji je s učenicima podijelio svoja iskustva koja je stekao tijekom pohađanja fakulteta, ali i kasnije tijekom rada na Zavodu dječje kirurgije u Osijeku. Doc. dr. sc. Dalibor Divković je naveo kako Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku na studij medicine godišnje upisuje oko 70 novih studenata, studij traje šest godina, odnosno 12 semestara, a program studija podijeljen je u dva dijela: prvi dio -pretklinika i drugi dio – klinika koja uključuje predavanja i praktični rad studenata. Docent je učenicima naveo brojne izazove suvremene medicine koje donosi pametna tehnologija uz opasku kako se liječnici ipak mogu zadržati ako su željni znanja i otkrića. 

Studenti su učenicima pojasnili koliko dugo su se i na koji način pripremali za ispit državne mature, koliko tijekom studija dnevno potroše na učenje, koliko dugo se spremaju za ispite, idu li svakodnevno na predavanja ili vježbe, jesu li profesori stroži od onih u srednjoj školi, je li moguće uskladiti fakultet i hobije, imaju li vremena za izlaske te mnoštvo drugoga. Nakon što su učenicima iznijeli svoja iskustva i doživljaje bili su otvoreni za sva pitanja koja su učenike zanimala vezano za fakultet.  

Na predstavljanju fakulteta interes učenika nije izostao i nadamo se da će neke od njih dodatno potaknuti i motivirati na upis studija medicine.