DRŽAVNO PRVENSTVO U KOŠARCI 2023.

Na županijskom natjecanju naše djevojke plasirale su se na državno natjecanje u košarci koje se održalo od 7. do 11. svibnja u Poreču za osnovne i srednje škole. Svečano otvaranje za srednje škole bilo je 9. svibnja u dvorani Intersport gdje se održao i ždrijeb. Prve protivnice našim predstavnicama bile su djevojke iz Velike Gorice koje su na kraju i odnijele pobjedu (15:33).  Sljedeće protivnice, puno jače od prošlih, bile su djevojke iz Koprivnice koje su pobjedom nad KG-om (52:4) i Velikom Goricom (15:34) izborile četvrtfinale.

Uz našu školu na DP nastupila je muška ekipa Ekonomske škole Požega, ženska ekipa Katoličke osnovne škole te muška ekipa Katoličke osnovne škole koja je turnir završila na izvrsnom drugom mjestu, a kapetan Jura Milevoj (KOŠ) proglašen je najboljim igračem turnira!

Iako nisu ostvarile pozitivan rezultat, trebamo pohvaliti naše djevojke jer su se srčano borile i nisu se predavale, a posebno kapetanica Anabela Berger (3.a). Anabela je vodila cijelu igru i postigla većinu poena za KG. Uz nju su za KG još nastupile: Sara Čeregović (1.a), Ariela Kovačević (1.a), Ana Lisec (3.b), Nina Milevoj (3.b), Nika Mršić (1.a), Petra Pranjić (3.b), Elia Subotić (3.b) i Ivana Tušek (4.b).

Djevojke je vodio prof. Mario Raguž.