Budni budite u svako doba! (Lk 21,34-36)

Prvi dan trećega tjedna adventa u Katoličkoj su gimnaziji u Požegi priredili božićnu priredbu pod nazivom Budni budite u svako doba! (Lk 21,34-36). Ove su godine na priredbi u Dvorani sv. Terezije Avilske uz učenike i profesore bili prisutni i obitelji naših gimnazijalaca, kao i požeški biskup Antun i predstojnik Ureda za katoličke škole, Ivica Žuljević. Nakon uvodnog glazbeno-molitvenog dijela prisutne je pozdravio ravnatelj Ivan Bedeničić koji je između ostalog rekao: „Taj osjećaj da smo ljubljena djeca svoga Stvoritelja, zahvalnost na ljudima koji su nam omogućili da svoj profesionalni i osobni životni tijek, prije svega kao vjernici, proživljavamo u ovo putujućoj odgojno-obrazovnoj lađi – Katoličkoj gimnaziji – želimo izraziti i ovom priredbom. Neka nam današnja priredba bude zahvala i molitva. Svima i za sve neka dobri Bog bude plaća i nagrada. Od najmlađeg učenika, preko roditelja, profesora, djelatnika i prijatelja škole do Vas, preuzvišeni oče biskupe.“

Na bogatom božićnom programu svojim su se točkama predstavili ponajprije učenici koji pjevaju i sviraju u školskom zboru i članovi dramske družine škole, a koji su pjesmom, čitanjem molitvenih i lirskih stihova, a na koncu i glazbeno-scenskim prikazom (R)evolucija, propitivali razne dimenzije duhovnosti koje doživljavamo i proživljavamo uvijek oko ovog najradosnijeg blagdana, a sve pod budnom palicom mentorica Marijane Ćorluke i Marije Tonković. Članovi novinarske družine imali su priliku predstaviti svoj projekt Zlato zlatne doline dok su članovi TV sekcije snimili i prikazali tradicionalnu božićnu čestitku. Napomenimo da su i na ovom programu sudjelovali mladi iz župe sv. Terezije Avilske koji su svojom glazbenom pratnjom obogatili večerašnji program, a da su nas kroz program vodili Tena i Ivan.

Zaključna riječ pripala je osnivaču naših katoličkih škola, preuzvišenom ocu biskupu, koji je mladima zahvalio na njihovu trudu i želji da prisutnima dočaraju svu dubinu Božića. Potom se pridružio mladima čestitajući svima Božić nakon čega su svi zajedno otpjevali tradicionalnu božićnu pjesmu Narodi nam se.