Županijska smotra LiDraNo

Za nama je još jedna županijska smotra kreativnog stvaralaštva LiDraNO koja je ovaj petak održana u organizaciji OŠ Antuna Kanižlića. Našu su školu kao i zadnjih nekoliko godina predstavljali novinari Nautesa i glumci dramske družine, a ove im se godine pridružila i TV sekcija svojom radijskom emisijom “Je li se radio naradio?”.

DSC_0026

Požega – nova točka na kvizaškoj karti Hrvatske

Novinarska nas je družina predstavljala s dva rada, reportažom Rebeke Bešker Požega – nova točka na kvizaškoj karti Hrvatske o mladoj požeškoj kvizaškoj sceni i prikazom povijesti i sadašnjosti Eurosonga s osvrtom na nastupe naših predstavnika, osobito Jacquesa Houdeka koji nas je predstavljao sada već prošle godineAnite Rotar Je li Jacques uopće imao šanse? Četveročlano povjerenstvo za novinarski izraz pohvalilo je oba rada naših učenica, osobito temom aktualni i stavom afirmativni rad Rebeke Bešker koji su i predložili za državnu razinu.

DSC_0031

Je li se radio naradio?

Isto povjerenstvo pohvalilo je rad naših predstavnika u medijskom izrazu, Romanu Rontu i Domagoja Zubovića, koji su aktualnu temu ozbiljnim pristupom i humorističnim tonom učinili još zanimljivijom. Zaključak njihova rada (razgovora) je da je radio svevremenski medij koji uspješno odolijeva izazovima suvremenih tehnologija. Radijsku je emisiju svojim mentorstvom pomogao ostvariti voditelj TV sekcije naše škole vlč. Marijan Pavelić.

Susjed i Tena

U dramskom izrazu, poznato nam je još sa školske razine, predstavljala nas je DSC_3514maturantica Romana Ronta monologom Susjed, Marine Vujčić te dramska družina scenskom igrom Tena za koju su tekst osmislili sami a prema predlošku Josipa Kozarca. Svojim originalnim pristupom obradi poznatoga književnoga teksta kojim su aktualizirali problem slavonskoga sela koje se na razne načine iskorištava i pustoši oduševili su publiku i povjerenstvo koje  je ove godine dobilo novoga državnog izbornika za 5. ili Slavonsku regiju, gospodina Romana Bogdana. Upravo je to povjerenstvo nakon odgledanih dviju predstava (naše škole i Gimnazije Požega) odlučilo obje predstave predložiti za državnu smotru.

Nadamo se, uzdamo se, ufamo se…

Kao što su na samom otvorenju župan Alojz Tomašević i ravnateljica OŠ Antuna Kanižlića Marija Samaržija pohvalili trud svih učenika i njihovih mentora, tako i nama ostaje na kraju čestitati svim našim predstavnicima koji iz godine u godinu unaprjeđuju svoj rad i redovito na županijskim smotrama bivaju predloženi na državnu razinu. U kršćanskom duhu nam je nadati se jer Bog na dobro surađuje s onima koji ga ljube.