Matematička liga

Matematička liga natjecanje je, kako i sam naziv kaže natjecanje u znanju matematike koje se već drugi put održalo u našoj školi. Cilj toga natjecanja popularizacija je matematike, motivacija učenika i mentora te poticanje zajedništva i timskoga rada. Prvo kolo ovogodišnjega natjecanja zbog svima nam poznate situacije održalo se online u subotu, 3.10. U natjecanju su sudjelovali učenici svih razreda naše škole.

Natjecanje se odvija u parovima, a učenici za natjecanje imaju 60 minuta.

Laura Jovanovac (1.a) i Matej Raljević (1.b) bili su jedini i najbolji učenici prvoga razreda naše škole koji su sudjelovali u natjecanju. Oni su osvojili 6. mjesto pod mentorstvom profesorice matematike Katarine Soldo Obućina. Matej Dalić (2.b) i Ana Šain (2.b) zauzeli su 7. mjesto čime su postigli najbolji rezultat kao učenici drugog razreda naše škole. U istoj kategoriji natjecale su se još Jurja Mautner (2.a) i Ivana Uldrijan (2.b) koje su osvojile 9. mjesto. Njihova mentorica također je bila profesorica Soldo Obućina.

Treće razrede predstavljale su Hana Boban (3.b) i Antonija Nigović (3.b) koje su osvojile 6. mjesto i tako postale najbolje plasirane u školi. Rahela Klesinger (3.b) i Jacinta Lisec (3.b) zauzele su 15. mjesto. Mentorica učenicima trećega razreda profesorica je matematike Sanja Prša.

Andrea Jozić (4.b) i Ivana Jagodić (4.b) osvojile su prvo mjesto na ovome natjecanju. Nikola Ognjenčić (4.b) i Mia Ćorluka (4.a) zauzeli su 20. mjesto. Profesorica Prša mentorirala je učenike 4.b razreda, a profesor Leonardo Đaković učenicu 4.a.

Čestitamo svim sudionicima natjecanja, pogotovo učenicama 4.b razreda na osvojenom 1. mjestu i želimo svim učenicima i mentorima sreću u preostala 3 kola Matematičke lige.