Ravnatelji katoličkih škola Požeške biskupije u posjetu Novskoj

U srijedu, 20. listopada, u Katoličkoj osnovnoj školi Novskoj održan je susret ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije. Na susretu su sudjelovali predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije Ivica Žuljević, ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi Ivica Bedeničić, ravnateljica Katoličke klasične gimnazije u Virovitici Marijana Novak Stanić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi Frano Barišić, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici Ivan Mikolić te ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslav Juraković.

Na početku susreta učenici su, pod vodstvom svojih učiteljica, priredili kratki prigodni program uz pjesmu, recitaciju, glazbene točke i molitvu, a sve je okupljene pozdravio domaći ravnatelj Juraković poželjevši gostima dobrodošlicu i ugodan boravaka u Novskoj. Istaknuo je da se ovaj susret ravnatelja održava s ciljem izgrađivanja zajedništva katoličkih škola i njezinih ravnatelja te njihove međusobne pomoći i potpore u vršenju ravnateljske službe. Potom je riječi pozdrava i podrške uputio predstojnik Žuljević kazavši da ovaj zajednički susret i posjet Novskoj iskazuje jedinstvo katoličkih škola Požeške biskupije u prenošenju katoličkog odgoja i obrazovanja onim obiteljima koji to žele. Naglasio je da se katolička škola prepoznaje po svom identitetu koji je utemeljen na Isusu Kristu te zahvalio svim učenicima i učiteljima na uloženom trudu i naporu što se to očituje u društvenoj zajednici. Potaknuo je sve da se ovo zajedništvo nastavi učvršćivati putem zajedničke molitve te je prenio srdačne pozdrave osnivača spomenutih škola požeškog biskupa Antuna Škvorčevića.

U drugom dijelu susretu, ravnatelji i predstojnik susreli su se, u prostorima gradske uprave, sa zamjenikom gradonačelnika Sinišom Kesićem te razgovarali o nastavku proširenja prostora Katoličke škole u Novskoj i trenutnoj fazi prikupljanja projektne dokumentacije za njezinu gradnju, a u jednom dijelu susreta pridružila im se i ravnateljica Razvojne agencije grada Novske – NORA Vida Iličić. Posjet je Novskoj nastavljen obilaskom Gradske knjižnice i čitaonice Ante Jagar pod vodstvom njezine ravnateljice Darije Jež te stalnog postava Muzejske zavičajne zbirke Grada Novske koji je predstavio voditelj zbirke Željko Sajko, a završen je u poduzetničkim inkubatorima PISMO 1 i PISMO 2 čiji je rad u gaming industriji predstavio ravnatelj Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije – SIMORA Mario Čelan.

Nakon obilaska spomenutih ustanova, uslijedio je posjet Parku prirode Lonjsko polje gdje je organizirana vožnja solarnim brodom po rijeci Strug te susret u prostorima Prijamnog centra Praka u Krapju gdje su se ravnatelji i predstojnik susreli s njegovom ravnateljicom Marijom Kušmiš i predstavnicima Razvojne agencije grada Novske – NORA te razgovarali o mogućnostima zajedničke suradnje. Susret ja završen obilaskom krapljanske župne crkve sv. Antuna Padovanskog te zajedničkim objedom.