Odobrena financijska potpora za poticanje rada TV sekcije

Na Javni poziv za poticanje rada školskih filmskih družina u školskoj godini 2021./2022. koji je raspisao Hrvatski filmski savez temeljem Sporazuma o suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, zaprimljene su 32 prijave. Rok za prijavu bio je otvoren od 11. travnja do 3. svibnja 2022. godine do 18 sati.

O prijavama je odlučivalo peteročlano Povjerenstvo u sastavu Matko Burić, član Hrvatskog audiovizualnog vijeća, Ivana Ivančić Medved, viša savjetnica za natjecanja i smotre pri AZOO, Stojanka Lesički, mentorica školske filmske družine pri OŠ Sveti Petar Orehovec, Dunja Roić, viša upravna savjetnica, Odjel za pravne poslove pri HAVC-u i Hrvoje Selec, tajnik Hrvatskog filmskog saveza. Povjerenstvo je za financijsku podršku na navedeni poziv odabralo 30 potpora u ukupnom iznosu od 300.000,00 HRK.

U postupku procjenjivanja Povjerenstvo se vodilo prema kriterijima vezanim uz kvalitetu, izvedivost i održivost prijavljenog programa, zatim iskustvu pojedinih voditelja školskih filmskih družine, godinama djelovanja navedene aktivnosti pri školi, uključivanju broja učenika u rad skupina te uključivanjem ostalih dionika, razrađenosti troškovnika te regionalnu rasprostranjenost.

Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti odobrena su sredstva u iznosu od 6.300,00 kn koja će biti iskorištena u svrhu poboljšanja rada filmske družine TV sekcije prema nacrtu koji je predložen u prijavi.

U prilogu slijedi popis odobrenih potpora:
rezultati-povjerenstva-skolske-filmske-druzine-2022